Stedentrip Rome

Steden 21 jul 2011
Stedentrip Rome

Rome wordt de eeuwige stad genoemd en toch staat zij vol ruïnes… Al is de stad niet meer de hoofdstad van de wereld maar van Italië, ze is nog altijd een bruisende metropool vol monumenten, kunstwerken en andere tastbare herinneringen aan een glorieus verleden. En dat terwijl het heden nadrukkelijk voorbijraast in de vorm van scooters, auto’s, goedgeklede Italianen, toeristen en gelovigen uit de hele wereld. Neem in die drukte tijdens je stedentrip naar Rome vooral ook de tijd voor een rustmoment bij een glas wijn en een verrukkelijke Italiaanse maaltijd.

Van april tot en met juni en van eind september tot eind oktober zijn de beste perioden voor een stedentrip naar Rome. De temperaturen en de drukte zijn dan redelijk gematigd. Vanaf half

juni loopt de temperatuur gestaag op. Augustus is de minst geschikte maand voor Rome omdat het dan ongemakkelijk heet kan worden terwijl bovendien de meeste Romeinen op vakantie zijn.

Rome heeft twee vliegvelden, de grote internationale luchthaven Leonardo da Vinci/Fiumicino en Ciampino, dat wordt gebruikt door goedkope luchtvaartmaatschappijen en voor chartervluchten. In de stad kun je gebruikmaken van bussen, trams en twee metrolijnen die elkaar kruisen bij het centrale station Termini.

Het grootste deel van het Rome uit de oudheid, renaissance en barok ligt ten oosten van de Tiber, de rivier die door de stad stroomt. Maar een paar belangrijke bezienswaardigheden liggen op de andere oever: de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, met het Vaticaans Museum en de indrukwekkende Sixtijnse kapel, en de Engelenburcht. In de Tiber is het bootvormige eilandje Isola Tiberina de moeite waard, waar in de oudheid een tempel stond. Het klassieke Rome vind je in de wijk Colosseo, waar zich het Colosseum en het Forum Romanum bevinden. Het Pantheon, een tempel uit het jaar 120 die is gebouwd door keizer Hadrianus, is een van de mooiste gebouwen van Rome. Het staat in de wijk Centro Storico. En dan hebben we het

nog niet eens gehad over de Trevifontein, de Spaanse Trappen, het Monument voor Vittorio Emmanuel II en het prachtige openbare park Villa Borghese. Er is zoveel te zien in Rome!

Je kunt in Rome een goedkoop hotel in het centrum boeken, maar ook voor een 5 sterren hotel met zwembad kiezen. De prijzen in Rome lopen enorm uiteen, dus zoeken naar last-minutes loont altijd.

← Istanbul een waar shoppingparadijs New York best bezochte stad onder Nederlandse reizigers →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam