Record aantal toeristen New York

Record aantal toeristen New York

De Amerikaanse stad New York City heeft in 2014 een record aantal bezoekers ontvangen. Burgemeester Bill de Blasio en NYC & Company CEO Fred Dixon maakten gisteravond bekend dat New York City een record van 56,4 miljoen bezoekers heeft ontvangen in 2014. Deze bezoekers zorgden voor een enorme economische impact van 61,3 biljoen dollar en ondersteunen 359.000 toerisme gerelateerde banen. De bezoekers zijn in totaal goed voor een recordaantal van 32,4 miljoen hotel overnachtingen.

New York is hiermee de populairste stedentripbestemming ter wereld. Het oude record werd een jaar eerder gehaald. Toen bezochten 54,3 bezoekers The Big Apple. Of 2015 weer een recordjaar gaat worden voor New York valt nog af te wachten. De opwaartse trend van de afgelopen jaren belooft in ieder geval veel goeds.

← Sevilla voor beginners Verwachtte sneeuwstorm New York blijft uit →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam