Pas op voor timesharing

Vakantie 13 mrt 2010
Pas op voor timesharing

Ben je lekker op vakantie op het prachtige Gran Canaria wordt je zomaar aangesproken door een vriendelijke jongeman. Je kunt meedoen aan een gratis wedstrijd door middel van een kraslot. Gratis is voor veel mensen en vooral Nederlanders een woord met een magische werking, dus meedoen natuurlijk. Tot je grote verbazing win je een gratis vakantie. Jij bofkont mag mee met een taxi om je gewonnen vakantie in ontvangst te nemen. Wie dit bekend voorkomt zal ongetwijfeld al eens eerder gehoord hebben van de val die timesharing heet of mogelijk er zelf ingetuind zijn.

Timesharing

Het principe van timesharing is gebaseerd op gedeeld eigenaarschap, gedeelde rechten op accommodatie of een soortgelijke constructie. Het principe van timesharing is om inderdaad met z’n allen hotels, appartementen en vakantiewoningen via een duidelijk opgezette constructie te delen. Dit principe bestaat al een halve eeuw. Alles over hoe timesharing werkt lees je op wikipedia. Het systeem is echter ook overgenomen door groepen slinkse ‘zakenlui’ die met bedrijfjes die net zo snel komen als weer verdwijnen op vrij agressieve wijze proberen toeristen financieel uit te kleden. Wie zich eenmaal naar een meeting heeft laten lokken tijdens een vakantie zal ter plekke geconfronteerd worden met de mooiste beloftes en uitgekookte verkoopmethodes die steeds meer intimiderend van aard worden naar mate je twijfelt om de wurgcontracten te tekenen.

Droom wordt nachtmerrie

De mooie droom van ieder jaar voordelig op vakantie gaan middels een timesharing contract mondt thuis vaak al snel uit in een nachtmerrie. Eenmaal ontwaakt uit de roes beseffen de mensen wat ze ondertekend hebben en zien ze de financiële en juridische gevolgen van het tekenen van de contracten. Wie op tijd is kan de afkoelperiode die inmiddels 14 dagen is gebruiken om het contract te ontbinden. Anders wordt het hoogstwaarschijnlijk op financiële blaren zitten. Hoe de timesharing verkopers op eilanden zoals Gran Canaria en Kreta te werk gaan lees je op de site crimesharing. Lees hoe het systeem achter deze vakantieclubs werkt en hoe handig ze inspelen op het sentiment van de argeloze vakantiegangers.

← Alleen cruisen zonder toeslag Alcoholvrije vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Th.H.Rakké
    2 februari 2011 om 10:34

    Graag wil ik de argeloze vkantieganger waarschuwen voor een vorm van timesharing in PuertoRico Gran Canaria. Geen koop van een appartement maar je kunt een vakantie kopen voor 35 weken. Voor meer dan 4000 euro. In een keer betalen graag. Op de zelfde manier gebeurt dit als bij timesharing. Een taxirit, een hoofdprijs gewonnen!!! Charmante mensen die je het resort laten zien. Alles super de luxe. De Anfi Groep, in Taurito. 5 weken vakantie in 35 weken. Voor meer dan 4000 euro. Komt de vliegreis nog bij. Dus laat je niet overhalen om de prijs op te halen.

    En teken niets want voor je het weet zit je er aan vast. Annuleren gaat ook met moeite (binnen 10 dagen). Ze hebben gewoon de fax niet ontvangen!. Ga zelf persoonlijkl de annulering brengen, schriftelijk met kopie en vraag een bevestiging.


  2. T.R
    5 februari 2011 om 10:52

    Even wil ik iets rechtzetten over mijn vorig relaas over een vorm van time-sharing. (2.febr. 2011 10.34 uur) Eris helaas een foutje ingeslopen en heb ik over het hoofd gezien.

    Je kunt een vakantie kopen , 5 weken, te besteden in 35 MAANDEN . Aanbetaling Euro 870.- De rest binnen een paar maanden, totaal Euro 4.350 . Een Holiday-pack dus voor ca. 3 jaar. Reiskosten en transfers niet inbegrepen. Komen er nog bij. Binnen 10 dagen kun je van de overeenkomst af. Zonder boete of kosten. Colportagewet, ook in Spanje. Altijd aangetekend, liefst persoonlijk brengen met kopie en een bevestiging vragen. Met fax kunnen ze zeggen, niet ontvangen. ook al heb je een bewijs van verzending.(Kan omgekeerd , dus blanco onrvangen zijn, zeggen ze!!!)


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam