Parkeren Schiphol verandert per 1 oktober

Parkeren Schiphol verandert per 1 oktober

Vanaf 1 oktober verandert het parkeeraanbod op Schiphol flink. Parking P2 sluit haar deuren, waardoor er ineens veel minder parkeermogelijkheid bij de terminal zelf overblijft. Deze sluiting is nodig om uitbreiding van de terminal in de toekomst mogelijk te maken. Dat is nodig om de capaciteit van de internationale luchthaven te vergroten. Schiphol barst uit zijn spreekwoordelijke voegen en heeft meer ruimte nodig. De parkeergarage bij de terminal blijft alleen voor kortparkeerders bestaan. Onder de naam P1 Kort Parkeren kun je maximaal 48 uur hier parkeren. Blijf je toch langer staan dan ga je dat flink in je portemonnee voelen. Er geldt dan een extreem hoog boetetarief van 100 euro per dag dat je daar langer staat dan de toegestane 48 uur.

Voor mensen die langer dan twee dagen hun auto bij Schiphol willen laten staan blijft P3 Lang Parkeren de beste optie. Met de gratis shuttlebus ben je binnen 5 tot 10 minuten op de terminal van Schiphol. Vooraf reserveren wordt op drukkere dagen wel wat meer noodzakelijk, verwachten wij. Ondanks de uitbreiding vorig jaar met een overdekte parkeergarage kan P3 op de drukste dagen toch capaciteit tekort komen volgens ons. Je kunt je parkeerplaats op P3 Lang Parkeren hier vooraf reserveren.

← Airberlin vliegt door maar zet klant in de kou Toerist kiest steeds vaker voor onuitwisbare momenten →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam