Orkaan Maria verwoest Dominica

Orkaan Maria verwoest Dominica

Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied is in volle gang. Na Irma en José is het nu de beurt aan orkaan Maria om een vernietigend spoor door het Caribisch gebied te trekken. Enkele uren geleden bereikte Maria het eiland Dominica. Op dat moment was de orkaan uitgegroeid tot een categorie 5 orkaan. De verwachting was eerder dat Maria een categorie 4 orkaan zou blijven. Volgens de eerste berichtgevingen vanuit Dominica is de schade enorm.

Premier Roosevelt Skerrit van Dominica meldt het volgende: “Volgens de eerste berichten is er sprake van grootschalige verwoestingen. Tot dusverre hebben we alles verloren wat je met geld kunt kopen en vervangen. Mijn grootste angst voor morgenvroeg is dat we ontwaken met nieuws over zwaargewonden en mogelijk doden als gevolg van aardverschuivingen en modderstromen veroorzaakt door de aanhoudende regenval”. Hoe groot de schade daadwerkelijk is zal de komende dag(en) zichtbaar worden.

Maria vervolgt haar pad in westelijke richting. Guadeloupe, St. Kitts, Nevis, Montserrat, Martinique, St. Lucia en Puerto Rico liggen waarschijnlijk in de route die de orkaan de komende dagen zal gaan volgen. Sint Maarten zal niet getroffen worden zoals het er nu naar uitziet maar zal wel last krijgen van zware regenval en harde wind. Dat geldt ook voor Saba en Sint Eustatius, waarvan men eerder verwachtte dat deze twee Nederlandse eilanden mogelijk wel vol getroffen zouden kunnen worden.

← Drama in Las Vegas Steeds meer mensen kiezen voor vakantie in eigen land →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam