Orkaan Berguitta op weg naar Mauritius

Orkaan Berguitta op weg naar Mauritius

Het prachtige eiland Mauritius mag zich vandaag schrap zetten voor de komst van orkaan Berguitta. Deze tropische cycloon zal waarschijnlijk rond een uur of 19-20 vanavond redelijk dicht in de buurt van Mauritius passeren. Waarschijnlijk zal het op dat moment een orkaan van de tweede categorie zijn, maar het is ook mogelijk dat de orkaan op dat moment tot de zwaardere derde categorie zal behoren. Sinds eergisteren regent het al flink op Mauritius en de wind is vandaag al merkbaar aan het aantrekken. Voor het populaire vakantieeiland is het waarschijnlijk de zwaarste orkaan sinds Dina die in 2002 het eiland trof.

De haven van Port Louis en het internationale vliegveld zijn uit voorzorg alvast gesloten. Toeristen die op het eiland verblijven moeten goed de adviezen van het hotel, de reisvertegenwoordiging en de autoriteiten opvolgen. De vraag is in welke mate Berguitta vor schade zal zorgen. In het ergste geval zal er sprake zijn van aanzienlijke schade en zal de infrastructuur flink ontregeld worden. De vraag is ook of toeristen na vanavond nog in staat zijn om via telefoon of internet contact te houden met het thuisfront.

 

← Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantiehuis aan zee Maximumsnelheid gaat omlaag in Frankrijk →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam