New York verwacht recordsneeuw

Weer 26 jan 2015
New York verwacht recordsneeuw

New York kan zich opmaken voor een week vol winterse ellende. Winterstorm Juno zal voor flinke overlast gaan zorgen in New York, Boston en een groot deel van de oostkust van de Verenigde Staten en Canada. Meteorologen hebben het nu al over een mogelijk historische sneeuwstorm van ongekende omvang.

Ontwikkeling sneeuwstorm

De sneeuwstorm ontstaat vanochtend (lokale tijd), met een enorm diepe depressie waarbij de luchtdruk kan dalen tot 970 hPa. In de loop van de dag zal het beginnen te sneeuwen in New York City waarbij de intensiteit van de sneeuwval en de kracht van de wind snel toe zal nemen. Het hoogtepunt van de sneeuwstorm wordt in New York dinsdagochtend verwacht, met windsnelheden die dan inmiddels opgelopen zullen zij tot 70-80 kilometer per uur. Op dat moment is de noordelijker gelegen stad Boston er nog erger aan toe. Daar kan de storm al voor windsnelheden tot 100 kilometer per uur zorgen. De verwachting is dat het in Boston misschien wel veertig uur aaneengesloten zal gaan sneeuwen.

Dagelijks leven New York

Het is nog niet de vraag óf het dagelijks leven in New York ontregeld wordt, maar hoe sterk dit zal zijn. Er wordt tot negentig centimeter sneeuw verwacht. Sommige meteorologen hebben het zelfs al over de grootste sneeuwstorm ooit in New York. De term ‘weerbom’ wordt veelvuldig in de media gebruikt. Of het zo erg gaat zijn is nog de vraag, maar feit is dat New York en de New Yorkers het zwaar gaan krijgen de komende dagen. Er zijn al honderden vluchten van en naar JFK Airport geschrapt voor de komende 24 uur en redelijk wat New Yorkers gaan vandaag vroeger naar huis uit het werk om te voorkomen dat ze vast komen te zitten in het verkeer.

Vaker sneeuw

New York krijgt in de winter wel vaker te maken met sneeuw. Wie de klimaatcijfers voor New York bekijkt die ziet dat met name de maanden januari en februari een redelijk grote kans hebben op winterse weersomstandigheden. Wat New York nu te wachten staat is echter ongekend. Normaal valt er in de maand januari gemiddeld 18 centimeter sneeuw in een hele maand. Wat er het komende etmaal valt is mogelijk meer dan wat er normaal gesproken in een hele winter aan sneeuw valt in New York.

← Verwachtte sneeuwstorm New York blijft uit Overstromingen in Peru →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam