Louvre Abu Dhabi opent volgende maand

Steden 01 okt 2017
Louvre Abu Dhabi opent volgende maand

Een paar jaar later dan oorspronkelijk gepland gaat het dan eindelijk gebeuren: het Louvre Abu Dhabi gaat open. Deze heugelijke gebeurtenis staat gepland voor 11 november 2017. Het Louvre is een zustermuseum van het Louvre in Parijs en zal naar verwachting een collectie gaan tonen die net zo indrukwekkend moet gaan zijn dan het Franse Louvre. Het naar schatting honderd miljoen euro kostende museum is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen de stad Abu Dhabi en de Franse overheid. In principe is er een overeenkomst met de Fransen voor een periode van dertig jaar.

Abu Dhabi heeft bijna een half miljard euro neergeteld voor het mogen gebruiken van de naam ‘Louvre’ en heeft ook nog eens zo’n 700 miljoen euro uitgetrokken voor kunstleningen, speciale tentoonstellingen en managementadvies.

Het Louvre Abu Dhabi is het eerste grote project dat op het eiland Saadiyat opent. In de toekomst moeten daar het Gugenheim Abu Dhabi en het Zayed National Museum aan toegevoegd worden. Saadiyat wordt een belangrijk middel om het wegvallen van olie-inkomsten te compenseren door inkomsten uit toerisme.

← Populariteit New York neemt alsmaar toe Antwerpen erg populair deze zomer →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam