thailand nog steeds mateloos populair bij toeristen

Geplaatst door Eva de Ridder in Thailand
donderdag 26 november 2009 (5.738x gelezen)

Op zoek naar een relaxte vakantie, witte zandstranden en heerlijk eten? En dit alles ook nog tegen een betaalbare prijs? Dan is Thailand een prima keuze voor jou.

Prachtige Thaise stranden1 thailand nog steeds mateloos populair bij toeristen

Prachtige-Thaise-stranden

Thailand heeft ongeveer 3.200 kilometer tropische kustlijn, er zijn dus honderden prachtige stranden en eilanden om uit te kiezen. De toeristische sector is goed ontwikkeld, het vervoer is efficiënt en er zin accommodaties voor ieder budget. Ook het eten is uitzonderlijk lekker, heerlijke curies, visgerechten en sappige verse mango’s zo van de boom.

Geniet van de gastvrije badplaatsen en eilanden zoals Koh Samui, Phuket, Pattaya en Krabi. Je hebt er een enorme keuze aan restaurants, een bruisend nachtleven en voldoende shoppingmogelijkheden. Wil je eens op een olifant rijden, een trektocht door de jungle meemaken? In Thailand kan het. Hou je van snorkelen of duiken? Dan moet je in Thailand wezen. Maar dit is nog niet alles je vindt er ook nog tientallen kuuroorden, spa’s en golfbanen.

Na één keer ben je verkocht

Thailandblog.nl een populaire website over Thailand heeft een onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers. Daaruit is gebleken dat maar liefst 87% van de deelnemers, Thailand voor een tweede keer wil bezoeken. Het is een opmerkelijke uitkomst en het geeft aan dat Thailand de verwende toerist veel te bieden heeft.

Op de vraag, “Wat is jouw ervaring met Thailand?” antwoordde de respondenten:

- “Super, ik ga zeker nog eens terug.” (87%, 98 stemmen)

- “Leuk , maar ik heb het wel gezien.” (9%, 10 stemmen)

- “Verschrikkelijk, nooit meer.” (3%, 3 stemmen)

- “Ik vond het tegenvallen.” (1%, 2 stemmen)

Ieder jaar bezoeken ruim 180.000 Nederlandse toeristen Thailand

Uit cijfers van het Thais Verkeerbureau, blijkt dat vorig jaar 187.000 Nederlanders Thailand bezocht hebben. Populaire toeristenplaatsen zijn onder andere Bangkok, Pattaya, Phuket, Chang Mai en Koh Samui.

Augustus dit jaar een forse toename van Nederlandse toeristen

Gedurende de maand augustus werden ten opzichte van vorig jaar maar liefst 35,6% meer Nederlandse aankomsten geregistreerd door de Thaise immigratiedienst. Ook de ANVR maakte, op basis van GfK-metingen, al melding van een inhaalslag, waarbij Thailand als een van de best scorende bestemmingen werd genoemd.(bron: Thais Verkeersbureau)


Tags: ,

One Response to “thailand nog steeds mateloos populair bij toeristen”

  1. Prachtig land, dat ondanks de grote stroom aan toeristen toch de eigen identiteit weet te bewaren. Ideale winterzonbestemming vanwege droge seizoen vanaf november (westen) of eind januuari (oosten).

    Ik ga zeker een keer terug naar dit juweeltje in Azië.