Aruba krijgt tram

Geplaatst door Eva de Ridder in Aruba
woensdag 3 februari 2010 (2.903x gelezen)

oranjestad centrum Aruba krijgt tramOranjestad wordt de vijfde stad binnen het Koninkrijk der Nederlanden met een tramlijn. De hoofdstad van Aruba krijgt een tramlijn die loopt van de haven naar het centrum van Oranjestad. Wie Oranjestad kent vraagt zich waarschijnlijk hardop af wat het nu hiervan is. De tramlijn is bedoeld om de cruisetoeristen snel en comfortabel naar de winkels in het centrum te brengen. De taxichauffeurs op het eiland kunnen net zo goed gaan solliciteren als trambestuurder, want die raken op deze manier een redelijk deel van hun klandizie kwijt.

De Telegraaf schrijft:

„Over uiterlijk een halfjaar willen we met de aanleg beginnen. De ruim drie kilometer lange lijn moet in 2012 klaar zijn”, aldus de Arubaanse premier Mike Eman. Het eiland gaat de financiering van de spoorlijn zelf regelen, maar gaat daarbij wel samenwerken met de Haagse trammaatschappij HTM. „Zij gaan ons vooral helpen met de exploitatie en andere logistieke zaken”, aldus Eman, die de afgelopen dagen in Nederland was. De tramlijn moet de haven verbinden met het centrum van Oranjestad, zodat de honderdduizenden cruisetoeristen makkelijker bij de winkels kunnen komen.

Drie kilometer

Een tramlijn om een afstand van 3 kilometer te overbruggen? Je moet je afvragen of het de kosten en ellende waard is die komt kijken bij de aanleg. Drie kilometer wandel je binnen 40-45 minuten. Toch een lekkere wandeling voor mensen die net weer een dag op een boot hebben gezeten.


Tags: , , ,

Comments are closed.