Top 10 kenmerkende bouwwerken en populairste steden ter wereld

Top 10 28 okt 2010
Top 10 kenmerkende bouwwerken en populairste steden ter wereld

De Eiffeltoren is dit jaar verkozen tot World’s Favourite Landmark. Gebleken uit een peiling in januari uitgevoerd door boekingssite Hotels.com, onder meer dan 10.000 vakantiegangers uit vijf verschillende werelddelen. Parijs blijkt ook nog eens de populairste vakantiestad ter wereld te zijn. Het Franse wereldwonder staat voor op bouwwerken als de Taj Mahal, het Vrijheidsbeeld en de Sagrade Familia.

Top 10 populairste bouwwerken.

Dat de Eiffeltoren op en zelfs bovenaan de lijst staat was misschien te verwachten. Dat andere bouwwerken zoals de Akropolis en Christus de Verlosser er wel in staan, maar het Colloseum in Rome, de Big Ben in Londen of de Petronas Towers in Maleisië in Kuala Lumpur niet is opmerkelijk te noemen.

 1. Eiffeltoren in Parijs 16%
 2. Sint Pietersbasiliek in Rome 9%
 3. Taj Mahal in Agra (India) 8%
 4. Golden Gate Bridge in San Francisco 7%
 5. Empire State Building in New York 7%
 6. Vrijheidsbeeld in New York 7%
 7. Sydney Opera House in Sydney 7%
 8. Sagrada Familia in Barcelona 7%
 9. Akropolis in Athene 6%
 10. Christus de Verlosser in Rio de Janeiro 4%

Het onderzoek toont ook aan dat bekende bouwwerken de meeste aantrekkingskracht hebben op Spaanse vakantiegangers. Liefst 83% van de Spanjaarden gaf aan een stad te hebben bezocht alleen vanwege de aanwezigheid van een fameus gebouw. Op de tweede plaats staan de Italianen 80.4% voor de Japanners 73%.

Top 10 Populairste Steden

Uit onderzoek van de Anholt City Brands Index 2009 is gebleken dat de volgende steden de populairste zijn ter wereld. Toeval of niet? Zeven van de tien populairste bouwwerken staan in de top 10 favoriete steden ter wereld.

 1. Parijs
 2. Sydney
 3. Londen
 4. Rome
 5. New York
 6. Barcelona
 7. San Fransisco
 8. Los Angeles
 9. Wenen
 10. Madrid

Ben je het met de lijst niet eens en weet je een stad die mooier is of een bouwwerk waar reizigers absoluut naartoe moeten. Geef dan hier je reactie!

← British Airways top tien bestemmingen 2011 De 10 smerigste hotels van Engeland →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

 1. James Brown
  28 oktober 2010 om 11:40

  Opvallend dat Burj Khalifa en Burj Al Arab in Dubai niet in dit lijstje voorkomen.


 2. Sanne
  1 november 2010 om 09:53

  Ook raar dat er geen zuid amerikaanse en/of aziatische steden in voorkomen. Deze zijn net zo ver qua ontwikkeling als de genoemde steden dus..


  • PopieJopie
   1 november 2010 om 13:08

   Ja, mee eens. Zoals de Chinese muur. Waarom staat die er niet op? Is toch ook een wereldwonder? En Angkor in Cambodja. Ik vind het een erg commerciële lijst. Een beetje van wat iedereen al kent.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam