Op vakantie? Let op de geldigheid van je paspoort!

Geplaatst door Eva de Ridder in Handige tips
woensdag 7 juli 2010 (19.932x gelezen)

paspoort 300x209 Op vakantie? Let op de geldigheid van je paspoort!Voordat je op reis gaat is het natuurlijk verstandig om te controleren of je paspoort nog wel geldig is. Binnen de EU moet deze ten minste geldig zijn tot en met de datum van de terugreis. Maar in andere landen moet je paspoort soms wel minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst of vertrek.

In landen als China, Cuba en India moet je paspoort minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst. In Thailand moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek. Informeer naar de regelgeving voor de geldigheidsduur van je paspoort voor het land waar je naar toe reist.

Controleer de geldigheidsdatum van je paspoort daarom bijtijds. Met name in de vakantieperiode is het raadzaam om vroegtijdig een geldig paspoort aan te vragen, zodat je er zeker van bent dat je op tijd in het bezit bet van een geldig paspoort.


Tags: ,

5 Responses to “Op vakantie? Let op de geldigheid van je paspoort!”

 1. Jim zegt:

  goedendag,hoe lang moet je Braziliaanse paspoort nog geldig zijn bij binnenkomst in Nederland?

  • Sanne zegt:

   Hallo Jim, volgens mij moet je paspoort geldig zijn op het moment dat je aankomt in Nederland en hetzelfde geldt voor vertrek in Nederland. Aangeraden wordt dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is. Het beste zou je dit op deze website kunnen navragen: http://www.paspoortinformatie.nl/

 2. M zegt:

  Wij willen naar Egypte op vakantie gaan.

  Nu is mijn vraag?

  Maakt het uit of je bv dag voor dat je vertrekt het nieuwe paspoort op je naam staat of maakt het niet uit hoe nieuw/oud je paspoort is (als het maar geldig is).

  Kan iemand mij hierover informatie geven.

  Vriendelijk bedankt

  • Babi Pangang met nasi zegt:

   Ik zou nooit van mijn leven naar Egypte gaan. Wat een vies stinkland is dat zeg.

   • JVL zegt:

    Hoe kun je zo iets zeggen als je er nooit bent geweest hahahaha…Tunesie is een vies stinkland, Egypte juist niet… Ben in beide landen geweest