Gratis geld pinnen in het buitenland

Handige tips 01 mrt 2010
Gratis geld pinnen in het buitenland

Sinds enkele jaren hoef je geen transactiekosten meer te betalen voor geldtransacties in euro’s in landen die tot de eurozone behoren en in een aantal landen die (deels) onder het bestuur van een Europees land vallen. Overboekingen, betalen met een bankpas en het geld opnemen in euro’s mogen niet meer kosten dan wat je in eigen land kwijt bent. Dat betekent in de regel dat het geld opnemen via een geldautomaat in deze landen gratis is. Als het om andere valuta dan de euro gaat geldt dit echter niet. In dat geval worden er wel kosten in rekening gebracht die vaak bestaan uit een vast bedrag plus een percentage over het totale transactiebedrag.

Eurolanden

In de volgende eurolanden kun je zonder kosten euro’s uit de geldautomaat halen: België, Cyprus, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje en Slovakije.

Geen transactiekosten

In de volgende landen worden er geen transactiekosten berekend als het gaat om de euro. Alles wat je in lokale valuta doet kost je wel geld:

Tsjechië, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Polen, Zweden, Groot-Brittannië, Bulgarije, Roemenië, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland, Martinique, Guadeloupe, Frans Guyana, Réunion, Gibraltar, de Azoren, Madeira, Canarische Eilanden, Ceuta, Melilla en Aland.

← Gratis naar Center Parcs bellen Geen carnaval? →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam