Frankische Merengebied in Duitsland: 25 jaar jong

Frankische Merengebied in Duitsland: 25 jaar jong

Dit jaar wordt het 25-jarig jubileum van deze populaire toeristische streek ten zuidwesten van Neurenberg gevierd.

In 1986 zijn er stuwmeren aangelegd in het mooie heuvellandschap. Dat zorgde ervoor dat de regio zich kon ontwikkelen tot een van de populairste watersportgebieden van Beieren. Dat de meren eigenlijk als waterreservoirs dienen en de waterhuishouding op de Europese waterscheiding reguleren, zal de meeste toeristen niet interesseren.

Vakantie aan het water

De meeste bezoekers komen voor een ontspannen dagje aan een van de talrijke zandstranden en een verfrissende duik in het water. De zeven meren van het Frankische Merengebied hebben echter ook de fervente watersporter het nodige te bieden. Surfers en zeilers laten zich meevoeren met de wind. De sportvisser vindt hier zeker een goed stekje. Tijdens een rondvaart op de Brombachsee en de Altmühlsee (met de enige trimaran in Europa) beleef je het water en het omringende landschap vanuit een heel nieuw perspectief.

Voor kleine waterratten

Het Frankische Merengebied is voor kinderen een waar paradijs. In de meren en de zwemparadijzen kan naar hartenlust worden gespetterd en geplonsd. Lekker ravotten op de zandstranden, een groot zandkasteel bouwen en van de spectaculaire waterglijbaan roetsjen. Voor de afwisseling zijn de kinderen ook wel te porren voor een ponyritje door het bos of een spannende middag tussen de boomkruinen in het klimbos.

Verkenningstocht op de fiets of te voet

Rondom de meren is een uitstekend netwerk van fiets- en wandelpaden aangelegd. Uniek zijn de tweebaans paden met voldoende ruimte voor fietsers én wandelaars. De sportieve fietser kan ook op ontdekkingstocht gaan en gezellige stadjes in de omgeving verkennen, zoals Gunzenhausen of Weißenburg. Een feest voor alle zintuigen is een fietstocht dwars door de hopplantages bij de bierstad Spalt of de kersenboomgaarden van Kalbensteinberg.

Nederlandse vakantiegangers

De VVV van deze streek wil het Frankische Merengebied als bestemming voor een actieve, familie- en watersportvakantie onder de aandacht brengen van de Nederlandse vakantieganger.

Meer informatie op www.fraenkisches-seenland.de

← Reisorganisaties domineren zoekmachines Vueling biedt 29 nieuwe bestemmingen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam