Extra geheugenkaarten

Handige tips 08 apr 2010
Extra geheugenkaarten

Door de digitale fotografie maken we op vakantie veel meer foto’s dan vroeger. Achteraf kun je simpelweg wissen wat niet goed genoeg is en het kost je geen cent extra. De ouderwetse fotorolletjes hadden een aantal beperkingen waarvan overbelichting door tussentijds openmaken van de camera natuurlijk ernstige gevolgen had voor de foto’s op het rolletje. Met de digitale camera’s denken veel mensen dat de foto’s veilig op je kaartje staan. Maar wat als er iets met de camera of de geheugenkaart gebeurt tijdens of na je vakantie? Door een verkeerde handeling of een technisch mankement kunnen foto’s op je geheugenkaart (deels) verloren gaan.

ellende voorkomen

Leuk hoor, die geheugenkaarten van 16 GB of zelfs 32 GB. Wie in JPEG foto’s schiet kan op die manier duizenden foto’s kwijt op één kaartje. Als er met dat kaartje echter wat gebeurt en je hebt geen back-up dan ben je alle foto’s kwijt. Risico beperken doe je allereerst door te werken met meerdere geheugenkaarten. Beter twee kaartjes van 8 GB dan één van 16 GB. Door foto’s te verdelen over de verschillende kaarten spreid je je risico. Zeker de allergrootste kaarten (32 GB of meer) zijn soms zelfs relatief duurder dan wanneer je een aantal kleinere kaarten zou kopen. neem daarom altijd op vakantie meer dan één geheugenkaart mee en verspreid je foto’s over de geheugenkaarten die je hebt.

back-up

Ook tijdens je vakantie kun je back-ups maken van je foto’s. Als je een laptop bij hebt kun je een kopie van de foto’s op je laptop zetten of branden op DVD’s. Laat de originele foto’s wel op de oorspronkelijke geheugenkaarten staan, want anders verplaats je het risico alleen maar. Heb je geen latop bij maar wel een internetcafé of iets dergelijks in de buurt dan kun je ervoor kiezen om je foto’s via internet te uploaden naar je eigen ruimte op internet of zelfs je server thuis als je daarin handig genoeg bent. Houd hierbij wel rekening met de vaak zeer beperkte verbindingssnelheden van het internet in een groot aantal landen.

← Klacht over je vakantie? maak er werk van! Eenvoudig je koffer herkennen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam