Echt Italiaans eten in Rome

Steden 24 jul 2011
Echt Italiaans eten in Rome

Een stedentrip Rome is een stapje terug in de tijd in een stad waar je op elke straathoek monumenten en statige oude gebouwen ziet uit een lang vervlogen tijd. Een geweldige ervaring. En een feest voor cultuurliefhebbers. Maar in Rome kunnen ook liefhebbers van echt Italiaans eten aan hun trekken komen. Je vraagt je af waar? Dat zullen we eens haarfijn voor je uit de doeken doen.

Ristorante Da Pancrazio
Restaurant “Da Pancrazio” is gebouwd op de ruïnes van het Pompeï theater en is één van de meest oorspronkelijke gebouwen in Rome. Niet alleen beroemd om de authentieke Italiaanse gerechten, maar ook om de archeologische ambiance van het restaurant. Je moet het zien om het te geloven. En als je dan ook weet dat het restaurant is gebruikt als één van de locaties waar de film Eat, Pray, Love is gefilmd, dan weet je zeker dat het hier goed vertoeven is!

Gino in Vicolo Rosini
Een traditionele trattoria waar je wel even naar moet zoeken, maar die zeer de moeite waard is. Het ligt op de hoek van het parlementsgebouw en wordt dan ook door vele politici en journalisten bezocht: in vino veritas!

Isidoro al colosseo
Als je aan Italiaans eten denkt, denk je meteen aan pasta. En als je authentieke pasta wilt proeven, ben je hier aan het goede adres, want pasta in alle vormen en kleuren is hier één van de huisspecialiteiten. Restaurant ‘Isidoro al colosseo’ ligt in de buurt van het Colosseum. Dus na een bezoek hieraan stap je gezellig even binnen om ook de inwendige mens te verwennen.

Zigaetana
Zigaetana is een trendy pizzeria in Rome. Het restaurant bestaat uit twee niveaus. Beneden is een groot restaurant met hoog plafond, boven is het wat kleiner, maar je kijkt uit op het benedengedeelte. Naast pizza’s is er ook keus uit traditionele Romeinse gerechten met een modern tintje. Als je een dagje door Rome hebt geslenterd, kan je hier heerlijk bijkomen.

Il Boom
Stap van de oudheden in Rome bij restaurant Il Boom naar binnen en waan je even helemaal terug in de jaren ’60. Een oude Vespa uit 1966, een jukebox die de muziek van toen ten gehore brengt, posters uit die tijd, het is weer eens heel wat anders. Het is een klein restaurant dat is ingericht als een woonkamer van toen met plaats voor ongeveer 50 gasten. Het menu biedt volop gerechten uit de Italiaanse keuken, en alle pasta’s en desserts zijn huisgemaakt.

Checchino del 1887
Ook dit restaurant heeft een bijzondere geschiedenis, wat je aan de ambiance kunt opmerken. Traditionele Romeinse gerechten worden geserveerd. Als je geen keus uit de lange lijst kan maken, kan je voor het historische menu gaan dat een combinatie is van een aantal bekende gerechten. De wijnkelder heeft meer dan 600 wijnen ter beschikking! Dus ook die keus zal niet zo gemakkelijk zijn!

← Mensen stellen stedentrip zelf samen Istanbul een waar shoppingparadijs →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Herman V.
    5 november 2014 om 06:44

    Dit is eigenlijk een artikel dat niet nodig zou hoeven zijn. In een stad als Rome zou je overal goed Italiaans moeten kunnen eten. Helaas heb je hier volop ‘tourist traps’ waar je slecht eten voor teveel geld krijgt.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam