De 10 smerigste hotels van Italië

Hotels 29 apr 2010
De 10 smerigste hotels van Italië

Het voordeel van reviewsites zoals Zoover en Tripadvisor is dat je verder kunt kijken dan de mooie plaatjes die in een brochure of op internet staan. Een foto van een aantrekkelijk strand, een groot zwembad en lachende toeristen doet het natuurlijk altijd goed. Als er al foto’s te vinden zijn van kamers en vooral badkamers dan kun je er donder op zeggen dat er eerst opgeruimd en schoongemaakt is voordat de foto gemaakt is. Ongedierte, ranzige matrassen, schimmel in douches en zwarte toiletpotten zie je zelden voordat je de boeking maakt. Dit soort ellende krijg je helaas pas te zien (en vaak ook te ruiken) als je al op de plek van bestemming bent.

Top 10 smerigste hotels

De reviewsite Tripadvisor stelt elk jaar een lijstje van de 10 smerigste hotels voor een aantal bestemmingen samen. Deze lijst is gebaseerd op de beoordelingen en meningen van de gasten die hun opmerkingen op de site van tripadvisor plaatsen. In de top 10 van Italië vind je vooral hotels in de Italiaanse hoofdstad Rome. Opvallend is dat de twee andere topbestemmingen Venetië en Milaan helemaal ontbreken in deze top tien. De nummer één van Italië is Villagio Club Porto Ainu. Maar liefst tachtig procent van de gasten geven deze accommodatie het oordeel slecht tot zeer slecht. Je vraagt je dan toch af hoe het komt dat dergelijke wanprestaties niet afgestraft worden met sluiting of een bankroet.

De top 10 van Italië

1. Villaggio Club Porto Ainu, Budoni, Italië

2. Repubblica Hotel, Rome, Italië

3. La Pace Hotel, Tropea, Italië

4. Hotel Nizza, Rome, Italië

5. Hotel Center 2, Rome, Italië

6. Villaggio Gioca in Birdi, Aglientu, Italië

7. Hotel terme parco eco, Forio, Italië

8. Rubino, Rome, Italië

9. Park Hotel Blanc et Noir, Rome, Italië

10. Concorde Hotel, Florence, Italië

tripadvisor

Op de site tripadvisor vind je de top-10 terug en kun je doorklikken naar de reviews van de individuele hotels.

← Nudistenhotel Turkije alweer dicht Naakthotel in Turkije →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam