Colosseum kan eind zomer ondergronds bezocht worden

Colosseum kan eind zomer ondergronds bezocht worden

Het Colosseum in Rome kan binnenkort ook ondergronds bezocht worden door toeristen. Dat vertelde de Italiaanse architect Barbara Nazzaro afgelopen woensdag.

Bezoekers kunnen deze zomer de ruimtes bekijken waar de gladiatoren zich voorbereidden op de strijd. Beneden het Colosseum bevonden zicht kleedruimtes, cellen en dierenkooien. De dieren werden door middel van liften naar de strijdarena vervoerd op de begane grond voor entertainment. Olifanten waren echter te zwaar voor deze touwliften en maakten hun entree via de hoofdingang van het Colosseum.

Veilig voor toeristen

Na enkele maanden hard werken vertellen ambtenaren dat de ondergrondse omgeving van de arena veilig is gemaakt voor bezoekers. Deze maand brak er nog een stuk antiek pleisterwerk van bijna een vierkante meter van het Colosseum af. Dat gebeurde voor de openstelling van het amfitheater voor publiek. Er raakte niemand gewond.

Exacte openingsdatum nog niet bekend

Er is nog geen exacte datum vastgelegd wanneer toeristen het Colosseum ondergronds kunnen bezoeken, maar men verwacht dat dit aan het einde van de zomer zal zijn.

← Pretparkhoofdstad Orlando Christusbeeld in Rio niet bereikbaar →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam