2016 is een recordjaar voor New York City

Steden 21 dec 2016
2016 is een recordjaar voor New York City

Het gaat goed met New York City als vakantiebestemming. Het jaar 2016 is een recordjaar als je kijkt naar het aantal bezoekers dat deze stad bezocht. Hoewel het jaar nog niet helemaal voorbij is komt het totale bezoekersaantal uit op ongeveer 60,3 miljoen. Dat is een toename van 1,8 miljoen bezoekers. Opvallend detail is dat er voor het zevende jaar op rij sprake is van groei van het toerisme naar New York, zeker als je je beseft dat 2008 het jaar is waarin de bankencrisis genadeloos toesloeg en ook op de reissector een negatief effect had. Burgemeester Bill de Blasio is natuurlijk verheugd met dit resultaat, net als NYC & Company die de promotie van de stad als taak heeft. Meer toeristen betekent meer inkomsten en meer banen. Volgens de burgemeester zijn er door het toerisme in de afgelopen jaren zo’n 15.000 nieuwe banen bijgekomen. Een geweldig resultaat waar men in New York blij mee is.

Van de 60,3 miljoen bezoekers zijn er 47,6 miljoen afkomstig uit de Verenigde Staten. Dat betekent dat 3 op de 4 bezoekers uit eigen land afkomstig is. Uit het buitenland kwamen er 12,7 bezoekers. Van de totale hoeveelheid bezoekers is iets meer dan 10% zakelijk, de rest zijn allemaal toeristen. Voor 2017 verwacht NYC & Company weer een recordjaar. De prognose voor het komende jaar is 61,8 miljoen bezoekers.

← Ontkomt Venetië aan een aanslag? 120 kilometer extra fietspaden in New York →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam